Αναχώρηση:  30/08/20

1η   ημέρα:  Κυριακή 30/08/20

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας στις 04.00 και από Αλεξ/πόλη στη στοά Επιμελητηρίου στις 06:00 το πρωί για το λιμάνι της Καβάλας. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτμο. Άφιξη το ξημέρωμα στις 02:50 στην Πάτμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

http://www.protothema.gr/files/1/2016/06/27/patmos%20island.jpg

2η ημέρα: Δευτέρα 31/08/20

 Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. Μπορείτε ατομικά να απολαύσετε τις παραλίες του νησιού και να γευματίσετε στα ωραία ταβερνάκια της περιοχής. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Τρίτη 01/09/20

https://travelexpressions.files.wordpress.com/2014/11/patmos-monastery-of-stjohn.jpg

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση, μέσω Γροίκου, για την γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Από εκεί θα ξεναγηθούμε στο καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Η Μονή  δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Επίσης άξια επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Στην συνέχεια αναχώρηση με στάση για προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δυο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.Χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο  έργο του, την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τετάρτη 02/09/20

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στους Λειψούς για να επισκεφθούμε την περίφημη Παναγιά του Χάρου όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που απεικονίζει την Παναγία να κράτα τον Ιησού Εσταυρωμένο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πέμπτη 03/09/20

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια προαιρετική εκδρομή στη Λέρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

6η Ημέρα.: Παρασκευή 04/09/20

Ελεύθερη μέρα στο νησί για μπάνιο, βόλτα, φαγητό και ψώνια ατομικά. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Σάββατο 05/09/20

Πρωινό και θα έχουμε τελευταίο ελεύθερο χρόνο στο νησί και στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή μας. Το βράδυ στις 21:45 άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή κατ’ άτομο  στο κατάστρωμα: 295€

Τιμή early booking: 249€

Τιμή με δελτία ΟΓΑ: +

135€

Διάφορα Μονόκλινου: +60€