«η πάλαι ποτέ δοξασμένη πρωτεύουσα της Ηπείρου μας αποκαλύπτει τα μυστικά της»

Γιάννενα- Βόνιτσα- Λευκάδα- Πάργα- Πρέβεζα- Ζάλογγος

4 ΜΕΡΕΣ                2-5 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΑ

1η μέρα : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.06.23  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΠΑΡΓΑ-ΑΡΤΑ.(800χλμ)

Αναχώρηση  το πρωί απο το γραφείο μας στις 3.30 π.μ και απο την Αλεξ/πολη στις 05:00π.μ. από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος). Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην όμορφη  Πάργα. Η Πάργα αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Δεν την αποκαλούν τυχαία άλλωστε, «Πριγκίπισσα του Ιονίου», γιατί είναι γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης, με μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές.  Γεύμα  ατομικά στις ταβέρνες της πόλης. Αναχώρηση για την Άρτα, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΣΑΒΒΑΤΟ  03.06.23. ΓΥΡΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΟΝΙΟΥ.(244χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 8:00, κάνοντας το γύρο του Αμβρακικού κόλπου, για την ημερήσια προαιρετική κρουαζιέρα από το Νιδρί. Πρώτη στάση για μπάνιο στις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του Ιονίου ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ & ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ. Επόμενη στάση το μαγευτικό ΦΙΣΚΑΡΔΟ, παραμονή και χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Μεσημεριανό μπάνιο στην παραλία Αφάλες στην  ΙΘΑΚΗ. Αξέχαστη η εμπειρία που θα νιώσετε όταν το πλοίο μπαίνει μέσα στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ- ΜΕΓΑΝΗΣΙ για φωτογραφίες. Ακολουθεί περιήγηση γύρω από τα τρία νησιά του Ωνάση με ξενάγηση και απογευματινό μπάνιο στον ΣΚΟΡΠΙΟ και ΜΑΔΟΥΡΗ το νησί του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Επιστροφή και στάση για καφέ στην πόλη της Λευκάδας.  όπου και θα παραμείνουμε για καφέ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ  04.06.23 ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΓΟΓΓΟΣ-ΑΡΤΑ.(χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Πρέβεζας, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στα γραφικά στενά και θα δούμε τον ιστορικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους με το χαρακτηριστικό πύργο ρολόι. Ακολούθως περνώντας από τα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης θα επισκεφτούμε στα χωριά του Ηρωικού Σουλίου το μνημείο της Θυσίας. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη της Άρτας. Θα δούμε το φημισμένο γεφύρι της, το ιστορικό κέντρο με το Ιερό Ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας, το άγαλμα του βασιλιά Πύρρου & του Μακρυγιάννη. Γεύμα ατομικά εδώ.  Το  απόγευμα αναχώρηση στο ξενοδοχείο μας .Ξεκούραση. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΔΕΥΤΕΡΑ  05.06.23. ΑΡΤΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη. Στάση στα Γιάννενα, όπου και γεύμα ατομικά στην παραλία της λίμνης Παμβώτιδας. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή στην πόλη μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις , άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.           ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 220€, ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 210€, ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +  66€

ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ: 60€, ΜΕ VOUCHER: 70€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελείας τουριστικό πούλμαν υπερυψωμένο. *Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTA PALACE 4* στην Άρτα. Τρία(3) πρωινά σε μπουφέ. *Συνοδό του γραφείου μας. *Ταξιδιωτική ασφάλεια. *ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Την προαιρετική κρουαζιέρα στο Ιόνιο. * Το φόρο διαμονής 9€ ανά δωμάτιο για τρείς νύχτες, πληρωτέο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.  *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

ALPINO TOURS Κων/πολεως 200

Τηλέφωνα: 25520-23352 www.alpinotours.gr & alpinotours@gmail.com