Ναύπακτος, Αγία Λαύρα, Καλάβρυτα, Μέγα Σπήλαιο,

Παναγία Τρυπητή, Μεσολόγγι, Γιάννενα.

4 μέρες                                                                 23 – 26 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Ορεστιάδα 05:30, Διδυμότειχο 05:45, Σουφλί:06:00,Κομοτηνή 07:40  Ξάνθη 08:15 Καβάλα 09:10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23.12.23: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΤΡΑ.(900χλμ)

Αναχώρηση Ορεστιάδα το πρωί στις 05:30 και από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος). Μέσω Καβάλας –Θεσσαλονίκης –Λάρισας, Λαμίας και μέσω του Μπράλου κατευθυνόμαστε προς Ιτέα, Γαλαξίδι και Ναύπακτο με τις ανάλογες  στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη αργά το απόγευμα στην ΠΑΤΡΑ.   Ο Δήμος Πατρέων, έχει 213.984 μόνιμους κατοίκους και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 23.12.23: ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΑΙΓΙΟ(200χλμ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, η οποία βρίσκεται σε μια σπηλιά. Επίσκεψη προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Στάση στα πολύπαθα Καλάβρυτα, όπου και επίσκεψη προσκύνημα στον τόπο εκτέλεσης και το Μνημείο της θυσίας. Επίσκεψη και το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Γεύμα ατομικά εδώ.  Κατά τη επιστροφή, θα κάνουμε μια τελευταία στάση στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα πλημμυρίσει από  εορταστικά δρώμενα με καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μονόροδα, ζογκλέρ, κρουστά, χάλκινα και θέατρα δρόμου. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Δήμου Πατρέων. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25.12.23: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Σήμερα μετά το χαλαρό πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα μεταβούμε για τον πολιούχο Άγιο της Πάτρας, το Πρωτόκλητο Άγια Ανδρέα, για προσκύνημα. Ακολούθως, ένα μικρό χωριό βγαλμένο από σελίδες παλιού Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού μας …περιμένει!  Λαμπιόνια, χρώματα, ήχοι, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές, τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη, μανιτάρια μαγικά, ελάφια και τάρανδοι, ένας μεγαλοπρεπής Άγιος Βασίλης και μια φάτνη που αναβιώνει εκείνη τη μία, τη μοναδική, Μεγάλη του Χριστού Γέννηση!  Ένα παιδικό όνειρο χτίστηκε γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan, στον πολυχώρο της 5Ε: Το Δέντρο των Ξωτικών! Καλή διασκέδαση!  Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 26.12.23: ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(890χλμ)

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση των αποσκευών και αναχώρηση στις 08:00 για την επιστροφή μας. Διέλευση από γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Πρώτη στάση για καφέ στο ξακουστό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε για Μέτσοβο, όπου και στάση για φαγητό ατομικά. Αναχώρηση & ενδιάμεσες στάσεις στη συνέχεια για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.        ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.                                                              

Σε δίκλινο: 240€, σε τρίκλινο: 225€,  Μονόκλινο: 310€,

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 195€,   ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ 4ΗΜΕΡΑ: 80€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο. *Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ASTIR 4* σε δίκλινα δωμάτια. *Πρωινά (3) σε μπουφέ. *Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές  του προγράμματος. *Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας. *Ασφάλεια & Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Νυχτερινές διασκεδάσεις, γεύματα. *Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους. * Φόρο διανυκτέρευσης 9€ ανά δωμάτιο πληρωτέο στο ξενοδοχείο. *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.        

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

ALPINO TOURS Κων/πόλεως 200 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Τηλέφωνo: 25520-27360  www.alpinotours.gr alpinotours@gmail.com