ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πριγκιποννήσια & κρουαζιέρα Βοσπόρου

3 – 6 Μαΐου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 03.05.2024 :

Aναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 για Κωνσταντινούπολη, άφιξη και αμέσως επίσκεψη στα Βυζαντινά τείχη του Επταπυργίου, το Μπαλουκλί με το αγίασμα & τους τάφους Πατριαρχώ και Ευεργετών. Συνεχίζουμε για την

Ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών με το αγίασμα επίσης, εδώ όπου ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Στη  συνέχεια η προαιρετική κρουαζιέρα του Βοσπόρου αρχίζει… από το Χρυσού Κέρας περνάει κάτω από τις κρεμαστές γέφυρες… και συνεχίζει… ως τα Καβάκια ψηλά!…κοντά στη Μαύρη Θάλασσα! Ξενάγηση εν πλω. Μια μοναδική απόλαυση, που δεν πρέπει να τη χάσετε! Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το υπόλοιπο του απογεύματος ελεύθερο. Επιτάφιος στην Αγία Τριάδα του Πέραν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μεγάλο Σάββατο 04.05.2024:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο, περνώντας πάνω από τη γέφυρα του Βοσπόρου θα πάμε στην Ασιατική πλευρά της Πόλης και κάτω από τη Χαλκηδόνα στο Μπόσταντζι. Προαιρετικά επιβίβαση σε ναυλωμένο καραβάκι για τα Πριγκιποννήσια. Περνάμε δίπλα από τις νήσους Πρώτη &  Αντιγόνη για να φτάσουμε στη Χάλκη. Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα πάμε στο μεγαλύτερο νησί την Πρίγκιπο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο γύρο του νησιού και φαγητό ατομικά στα γραφικά ταβερνάκια της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. Βράδυ επίσκεψη για Ανάσταση σε ένα ιλαρό περιβάλλον στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη ήσυχη συνοικία του Ντολάπντερέ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Διανυκτέρευση. 

3η μέρα Κυριακή Πάσχα 05.05.2024. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

«Την Κυριακή του Πάσχα Ρωμιοί και Ελλαδίτες, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους επισκέπτονται και Τούρκους φίλους, μαζεύονται σε κάποιες ενορίες που στήνουν πασχαλινά τραπέζια. Προς το μεσημέρι, εορτάζεται η Δεύτερη Ανάσταση, και μετά σερβίρονται στους πιστούς εδέσματα Πασχαλινά. Μία από τις κεντρικότερες ενορίες της Πόλης όπου προσέρχονται πλήθη για τη Δεύτερη Ανάσταση και το τραπέζι του Πάσχα είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου Διπλοκιονίου, δίπλα στην αγορά του Μπεσίκτας. Είναι μια εξαιρετικά συντηρημένη εκκλησία με εντυπωσιακά σκαλισμένο επίχρυσο τέμπλο. Εδώ το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε διάφορες γλώσσες και οι πιστοί μαζεύονται στην αίθουσα τελετών, όπου μοιράζονται σοκολατένια αυγά και παιγνίδια στα παιδιά. Μαζί τους κι εμείς θα γιορτάσουμε την Δεύτερη Ανάσταση. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στο Ortakoy (Μεσοχώρι), για να περπατήσουμε στα σοκάκια της περιοχής, όπου  βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Φωκά.Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγία Σοφία και το Mπλε Tζαμί (Σουλτάν Άχμετ), τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Γεύμα ατομικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετικά ΓΛΕΝΤΙ σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, αμανέδες και χανουμάκια. Τιμή συμμετοχής: 30 € ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Δευτέρα 06.05.2024:

Πρόγευμα, επιβίβαση αποσκευών και αμέσως  μετά θα κάνουμε το γύρο του Κερατίου κόλπου με στάση στη συνοικία Φαναριού. Εδώ η Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Προσκύνημα και περιήγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τα λείψανα Αγίων, ιερά κειμήλια και εικόνες. Στη συνέχεια  θα μεταβούμε στην κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 4000 και πλέον καταστήματα. Αναχώρηση το μεσημέρι για επιστροφή.  Στάση στη Ραιδεστό και ατομικό γεύμα. Διέλευση συνόρων, είσοδος στην Ελλάδα. Άφιξη  το βράδυ στην πόλη μας .             ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 225€ Τιμή μονόκλινου δωματίου: 345€ , Παιδιά ως 12 ετών σε τρίκλινο: 155€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

* Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. * Τρεις (3)διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο.  (HOTEL CHER DOLAPDERE 5*) * (3) πρωινά σε μπουφέ.* Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. *Αρχηγό του γραφείου μας, & Τοπικό ξεναγό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης με την ΑΝΑΞ. *Το ΦΠΑ.  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. * Εισιτήρια καραβιών, Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.*Ατομική ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (περιλαμβάνει έξοδα γιατρού, ως και κάλυψη εξόδων νοσηλείας κλπ). ΈΞΤΡΑ πληρωμή 8€.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Δράμα 04:00(Ταξί),Καβάλα 04:45(Σημαίες) Ξάνθη 05:30(Παλιά Αγροτική) Κομοτηνή 06:15(Δημαρχείο) Ορεστιάδα 05:30 & Διδυμότειχο 05:45.Σουφλί 06:00