ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7ΗΜΕΡΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1ηΜΕΡΑ  29/05/2024 ΤΕΤΑΡΤΗ

                Αναχώρηση από Ορεστιάδα στις 11.00 άφιξη στην Καβάλα χρόνος ελεύθερος εώς  το απόγευμα στις 18.30  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη , με στ επίσκεψη στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων στο χωριό Κηπιά Καβάλας ένα ιδιωτικό μουσείο με εκθέματα από την Ελληνική ιστορία και φιγούρες καλλιτεχνών από όλο των κόσμο. Στην συνέχεια στάση στην Μουσθένη για ξεκούραση και καφέ,  και τέλος άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη –  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας –  Ελεύθερος Διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ 30/05/2024 ΠΕΜΠΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επίσκεψή επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ι. ναό του Αγίου Δημητρίου προσκύνημα . στην συνέχεια περιήγηση στα κάστρα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βλαντάδων προσκύνημα αναχώρηση και  μετάβαση στο Μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου &  Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται και τάφος του Οσίου Πάτερ Παίσιου του Ιερομόναχου προσκύνημα και στην συνέχεια μετάβαση στο  Ιερά μονή αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας – προσκύνημα.  Τέλος προαιρετικά μπορούμε να μεταβούμε στο εμπορικό κέντρο COSMOS  όπου θα έχουμε χρόνο για ψώνια  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  –  Ελεύθερο χρόνο – Διανυκτέρευση.

3ηΜΕΡΑ 31/05/2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

             Πρωινό  στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Ιωάννινα όπου θα επισκεφθούμε  το Σπήλαιο στην περιοχή πέραμα και στην συνέχεια θα πάμε στο κέντρο της πόλης και την λίμνη Παμβώτιδα οπου με καραβάκι θα περάσουμε στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης εκεί θα δούμε το Μοναστήρια του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών και την Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσας . Επιστροφή στην πόλη και ελευθέρο χρόνο για φαγητό  Στην συνέχεια θα πάμε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη με εκθέματα από την επανάσταση του 1821 και το έπος του 40 . Αναχώρηση για Μετσόβο όπου θα κάνουμε στάση για καφέ  και ξεκούραση επίσης  θα επισκεφθούμε και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.. Στην συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος –Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ 02/06/2024  ΚΥΡΙΑΚΗ

              Πρωινό στο ξενοδοχείο μας   και  αναχώρηση για  επίσκεψη στην Ιερό Ησυχαστήριο Αγ. Γεωργίου & Παναγίας Παραμυθίας Άνυδρου Γιαννιτσών, — προσκύνημα . Επόμενη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας  – χρόνος για προσκύνημα . Αναχώρηση για Έδεσσα στάση για  μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα δίπλα στους Καταρράκτες  ( με προσωπικά έξοδα) ελεύθερος χρόνος  . Στην συνέχεια άφιξη και  προσκύνημα  στην  Ιερά  Μονή Αγίας Τριάδας Εδέσσης . Αναχώρηση και επιστροφή το βραδάκι στα ξενοδοχείο μας. Έξοδος για φαγητό – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ 01/06/2024 ΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για Κατερίνη και το χωριό Λιτόχωρο επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Διονύσιο εν Ολύμπο , χρόνος για προσκύνημα . στην συνέχεια  αναχώρηση για  τα Μετέωρα  άφιξη στην πρώτη επίσκεψη μας το μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου – προσκύνημα.  Επόμενή στάση  στην Ιερά Μονή  Μεταμορφώση του Σωτήρος ( Μεγάλο Μετέωρο ) – προσκύνημα . Θα δούμε επίσης τα Μοναστήρια Βαρλαάμ  της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά. Καλαμπάκας Τέλος στάση για  φαγητό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα. Μετά το φαγητό μας αναχώρηση για  την επιστροφή μας μέσω Γρεβενών  στάση για προσκύνημα στην Παναγία Σουμέλα στο όρος Βέρμιο.  Στην συνέχεια στάση στην Βέροια για γνωριμία με την πόλη και επίσκεψη στο Βήμα του Απόστολου Παύλου .   Κατά το βραδάκι άφιξη   στο ξενοδοχείο  μας.   ελεύθερος χρόνος  – Διανυκτέρευση.

6ηΜΕΡΑ 03/06/2024 ΔΕΥΤΕΡΑ

             Πρωινό  στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση  για την Ουρανούπολη. Άφιξη στο λιμάνι της πόλης και απόπλους με το καράβι στις 10:30 για την κρουαζιέρα μας στο Άγιον Όρος. Θα δούμε από κοντά τα Μοναστήρια στο ανεξάρτητο Ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος του όρους Άθως . Επιστροφή στην Ουρανούπολη  μετά από 2,5 ώρες περίπου. Μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνες του χωριού και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με μια ενδιάμεση στάση στην Ορμύλια στο Ιερό κοινόβιο Μοναστήρια ευαγγελισμού της Θεοτόκου – προσκύνημα  . Επιστροφή το βραδάκι  στο ξενοδοχείο μας και Διανυκτέρευση.

7ηΜΕΡΑ 04/06/2024 ΤΡΙΤΗ

             Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για Καβάλα πρώτη επίσκεψη στην Ιερά μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Χρυσόκαστρο Καβάλας – προσκύνημα στην συνέχεια θα πάμε στην Εκκλησία και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας  .  Μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα δίπλα σε τρεχούμενα νερά στο Κεφαλάρι της Δράμας . Μετά το φαγητό μας θα πάμε στην Νέα Καρβάλη για να επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στο κέντρο του χωριού υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με στάση στο Λιμάνι της Καβάλας όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ . Αναχώρηση για Ορεστιάδα και άφιξη το Βράδυ στην πόλη μας   με τις καλύτερες εντυπώσεις του ταξιδιού μας .

  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο  325 € 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με τουριστικό  λεωφορείο του γραφείου μας
 • Εισιτήρια  καραβιού περιηγήσεις Αγίου Όρους.
 • 6 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο  3*** HOTEL VERGINA Θεσσαλονίκη.
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • Φόρος διαμονής και ανθεκτικότητας στο ξενοδοχείο
 • Τις περιηγήσεις του προγράμματος
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Γεύματα
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.